Zašto je nepoželjno jesti tijekom pomračenja mjeseca !?


Tijekom mjesečevih pomračenja, ono što bi se dogodilo u 28 dana tijekom punog lunarnog ciklusa događa se na suptilan način tijekom dva do tri sata pomračenja. Što se tiče energije, zemljina energija pogrešno shvaća ovo pomračenje kao puni ciklus mjeseca. Neke stvari se događaju na planetu gdje će se sve što se udaljilo od prirodnog stanja vrlo brzo pogoršati. To je razlog zašto tokom mjesečevog zamračenja, postoji izrazita promjena u svojstvima kuhane hrane prije i nakon pomračenja, dok nema promjene u sirovom voću i povrću.  U tome ciklusu, ono što je hranilo hranu pretvara se u otrov.

Otrov je nešto što vam oduzima svijest. Ako vam nešto zamuti svijest, vi se nalazite u tzv. otupljenom stanju. Ako ta otupljenost poprimi određenu dubinu, to znači da spavate. Ako vam nešto potpuno oduzme svijest, to znači da ste mrtvi. Otupljenost, san, smrt - to je prirodan ciklus gubljenja svijesti. 

Ako za vrijeme pomrčine, u vašem tijelu ima kuhane (mrtve) hrane, u roku od dva sata vaš će metabolizam ostarjeti otprilike dvadeset osam dana. 

Znači li to da možete pojesti sirovu hranu na takav dan? 

Ne, jer u trenutaku kada hrana uđe u vaše tijelo, sokovi u želucu ju napadaju i ubijaju. Hrana tada postaje poput polukuhane hrane i još uvijek će imati isti učinak.

Ovdje se ne radi samo o hrani. Radi se o tome na koji ste način povezani sami sa sobom. Ako ste se pak udaljili od prirodne dimenzije onoga u čemu ste, postat ćete osjetljiviji na te sile. Ako ste u svom prirodnom stanju, biti ćete manje dostupni ovim snagama.

Mjesečevi ciklusi utječu na ljudski sustav, kako fizički, tako psihički i energetski. To je vidljivo u načinu na koji su naše majke prolazile kroz svoje cikluse. Govorim o našim majkama jer smo ovdje samo zato što su naše majke bile u skladu s mjesecom. Da tijela naših majki nisu bila u skladu s Mjesecom, danas ne bismo bili ovdje. Kada mjesec prolazi kroz cijeli ciklus za dva do tri sata, postoji malo konfuzije u svim tijelima naših majki. To se također događa u svakom ljudskom tijelu, jer su naše majke, još uvijek, na određeni način prisutne u nama - ne fiziološki, već na druge načine.

Kada je tijelo u zbunjenom stanju, najbolje je držati ga što je moguće praznijim i što je više moguće svjesnim. Jedan od najjednostavnijih načina da budete svjesni je da ne jedete. Tada ćete stalno biti svjesni barem jedne stvari. I u trenutku kada je vaš želudac prazan, vaša sposobnost da budete svjesni postaje mnogo bolja. Vaše tijelo postaje transparentnije i vi možete bolje primijetiti što se događa s vašim sustavom.


Namaste

preveo; Anđelko Katinić



Primjedbe