Pronaći smisao !

Glavni izvor nezadovoljstva jeste nepoznavanje sebe. Osoba koja sebe ne pozna ne može da uživa u životu iz razloga jer ona niti ne zna što je to što od života želi. A kako bi i znala ako niti samu sebe u svojim mislima susresti ne može !?
Upravo to nepoznavanje sebe oduzima čovjeku sposobnost da svjesno upravlja svojim životom, a zatim on misli kako je život igra sudbine, a nije. Život je odraz našega odnosa sa nama samima, stoga je veoma bitno izgraditi zdrav i iskren odnos sa svojim bićem, kako bi mogli uživati puninu života.

Ljudski život nije namijenjen tome da bude proživljen u neznanju i patnji, a opet upravo to je ono s čime se čovjek najviše susreće. 
Ostaje pitanje zašto je to tako !?
Isto to pitanje je Buddha postavio samome sebi, zarekavši se da će naći odgovor na njega. Baš kao i Buddha, svatko od nas bi trebao potražiti odgovore unutar sebe, jer to je jedini način da istinski učimo. Samo lijeni uzimaju znanje od svijeta, a zatim se diče s njime kao da je otkriveno po njihovoj zasluzi.
Ne dopusti da te drugi uče o životu i tvome sebstvu, jer to je isključivo tvoja odgovornost. Drugi mogu da te usmjere, da idu s tobom dio puta, no ono najbitnije moraš pronaći sam. I znaj, put je dug..stoga kreni već sada u ovome trenutku !


Namaste

Anđelko Katinić


Primjedbe