Novi početak


Ako si umoran od svakodnevne utrke s vremenom, ako ne vidiš nikakav smisao u svemu tome, ako ti je dosta više da radiš samo kako bi preživjeo do sljedeće plaće..Znaj , to je početak razotkrivanja laži koju živiš!
Stoga ne dozvoli da to u tebi stvori ogorčenost prema životu ili samosažaljenje, jer to će samo produbiti tvoju agoniju te ćeš postati zarobljenik vlastitih emocija. Radije odaberi da budeš sretan jer imaš jasnu sliku onoga što ne želiš u svome životu, a to ti daje mogućnost da mijenjaš sebe i svoj život.
Znaj da ogorčenost ne može donijeti u tvoj život ništa drugo osim dodatne gorčine dok radost čini tvoj život slađim od najslađeg meda, zato budi radostan. Jer uistinu velika je sreća postati svjestan svoje stvarnosti a još je veća sreća ako smo dovoljno hrabri da priznamo da smo mi njen jedini uzrok.
Zato prihvati trenutak u kojemu jesi i ne bori se sa njime, radije ga iskoristi da stvaraš svoju budućnost. Borba sa sadašnjim trenutkom je borba sa prošlošću, dakle borba sa iluzijom. Sadašnji trenutak stvara sve tvoje buduće trenutke zato ne dopusti da tvoja borba sa prošlošću postane tvoja vječnost, zaustavi se i budi sretan jer vidiš gdje si, prihvati to kao mogućnost a ne kao nemogućnost i u tvoj život će ući promjena.
Logika će ti reći da to ne ide tako, da nije život bajka u kojoj se snovi ostvaruju, a ti se sjeti da si cijeli svoj život pratio svoju logiku i pogledaj gdje je te dovela. Pa sada vidi imaš li šta da izgubiš ako napustiš logiku i kreneš da vjeruješ u bajke...

Namaste

Anđelko Katinić

Primjedbe

Objavi komentar