Sve je moguće, pokušaj i uvjeri se !


'Previše razmišlja a premalo djeluje' je najčešća dijagnoza osobe koja sebe smatra 'nesretnom' a svoj život vidi 'besmislenim'. Jer puko razmišljanje bez djelovanja ne donosi plodove, a svi bi htjeli da imaju ono čemu im srce teži.
Djelovanje je onaj korak koji se mora poduzeti nakon što je slika nečega što želimo za sebe stvorena u našemu umu, bez djelovanja slika ostaje samo slika koja s vremenom blijedi i nestaje.
Postoji sedam osnovnih čimbenika u kojima osoba mora ustrajati ukoliko želi da manifestuje željena dobra u svoj život;
1. Obogaćivanje mašte.
2. Fokusiranje na pozitivne i konstruktivne misli.
3. Djelovanje u skladu s onim što želimo. (promjena navika...)
4. Vjerovanje u sebe i svoje mogućnosti
5. Prihvaćanje sadašnjeg trenutka.
6. Transformiranje misli u osjećaj (utemeljeni osjećaj je princip po kojem djeluje zakon privlačnosti)
7. Ljubav prema sebi i svemu što nosimo u sebi
Bogata mašta potiče pozitivno i konstruktivno razmišljanje, daje nam mogućnost da dublje ulazimo u ono o čemu razmišljamo te da u sebi stvaramo sliku kako već posjedujemo ono što želimo.
To u nama budi osjećaj koji čini da se osjećamo kao da već živimo to o čemu maštamo, na taj način u nama se budi dodatna želja i motivacija za djelovanjem kako bi napredovali prema svome cilju.
Kada su se naša mašta, misli i osjećaj uskladili polako se počinju nazirati znaci manifestacije, prije svega vidimo promjenu koja se događa unutar nas, naše navike se lagano mjenjaju i primjećujemo kako se u našemu životu uspostavlja nekakav red i stabilnost.
Promatrajući te promjene unutar sebe mi shvaćamo kako sve te priče o tome da ono što mislimo to i živimo nisu samo priče, to uistinu jeste tako. Shvativši to, u nama se budi vjera koja podiže naše samopouzdanje u nebesa te je naša odlučnost sada jača nego ikada.
U tome zanosu nikako nesmijemo zaboraviti da naša prijašnja djelovanja koja su možda bila pogrešna, za sobom još uvjek mogu povući određene nepovoljne situacije koje se mogu početi pojavljivati u svakome trenutku, no treba ostati budan i svjestan da je to samo prolazni val naših krivih akcija u prošlosti.
Ako naučimo prihvaćati sadašnji trenutak na taj način, naučiti ćemo kako da više nedjelujemo pod pritiskom emocija što će nas poštediti krivih djelovanja u budućnosti a samim time više neće biti prostora za nepovoljne situacije u našemu životu, no kada bi one i došle mi ćemo znati kako se nositi s njima.
U onome trenutku kada shvatimo kako ono što je nekada bilo samo naša pusta želja, već odavno se manifestiralo u našemu životu, tada postati ćemo svjesni svoje sposobnsti i činjenice da smo mi mnogo više nego smo ikada vjerovali da jesmo.
Ta spoznaja će u nama probuditi ljubav prema svemu onome što jesmo i uzdići će nas na sasvim novu razinu postojanja odakle ćemo imati jasan pogled na život i našu ulogu u njemu. Sve sumnje, svi strahovi, sva pitanja i sve ono što nas je sputavalo u životu će jednostavno nestati.
Ako je to ono što želite za sebe, znajte da je sve to već tu u vama. oduvjek je i bilo. 

Vjerujte u sebe i slijedite svoje snove.

Namaste

Anđelko Katinić

Primjedbe