Yehoshua - Avatar


U jednom trenutku čovječanstva hodio je s čovjekom jedan od najvećih među nama, Njegova veličina se očitovala u Ljubavi Njegovoj koju je imao za čovjeka, posebice za onoga kojega nitko drugi nije volio, upravo s takvima je i proveo svoj život, lječeći njihova srca i oslobađajući njihove Duše.

Svoj je život posvetio istini koju je usađivao u srca onih koji ga slušaše, svjestan da samo istina može osloboditi ljudsku Dušu koja bijaše izgubljena u dubokom poricanju sebe. On nije imao religije niti je došao na ovaj svijet da ju donese, iako je znao da jednom kada ode upravo to će čovjek da napravi.

No, onaj koji zna da sluša srcem razumiti će Njegove riječi koje nose oslobođenje a ne vezanosti, kojima nas žele vezati oni koji se kriju iza imena Njegova, tvrdeći da im je On dao za pravo da budu pastiri nad stadom Njegovim.

Njegov put je put Ljubavi koji nas uči da ljubimo bližnje svoje kao samoga sebe i da ljubimo Boga svoga svim srcem svojim i svom Dušom svojom, to je sve što je potrebno da uđemo u Kraljevstvo Nebesko, koje je već tu među nama rekao je.

No oskvrnuše Njegove riječi i sagradiše carstvo na imenu Njegovom, mačem i ognjem čovjeka u strah od Boga natjeraše oni koji se predstavljaju pastirima Njegovim, i sakriše tako pravi smisao Riječi Njegovih i zarobiše čovjeka u lažima svojim.

Ali onaj koji umije da sluša srce svoje znat će što je On htio da nam kaže, jer iz toga mjesta u kojem Bog prebiva u svakome od nas, On je govorio. Naše srce nema religije niti ga tko mora i može naučiti kako da voli, ono samo po sebi jeste Ljubav koja nam vječitu istinu zbori.

Bio je On jedan od Avatara kroz koje je Živi Bog djelovao među nama, u trenutcima kada je čovječanstvo upadalo u tamu Oni su nam donosili svjetlo, Yehoshua bijaše ime Njegovo..

Namaste

Anđelko Katinić


Primjedbe