Izađimo iz 'kutije' - Ono u što vjerujemo, to i živimo !


Mnogima od nas se možda čini kako u svjetu vlada kaos, koliko god se mi trudili biti pozitivni uvjek će se dogoditi nešto što će nas izbaciti iz balansa, jednostavno biti apsolutno sretan na ovome svjetu i u potpunosti samostalno određivati svoju svakodnevnicu čini se nije moguće.

Logički razmišljajući i promatrajući sve što se događa oko nas zapravo je teško donjeti bilo kakav drugi zaključak, gdje god se okrenemo u oči nam prvo upada nešto što mi prepoznajemo kao prijetnju; korupcija, neimaština, depresija, represija i tako dalje. Uistinu nije lako biti obasjan suncem u ovome svjetu, gdje svatko za sobom vuče crne oblake sačinjene od strahova i sumnji.

Svakodnevno nam se putem raznih medija serviraju crne vijesti i nagovještaju kojekakve katastrofe; teroristi, globalno zatopljenje, nestanak pitke vode, farmaceutski lobiji, kemijska onečišćenja zraka, gmo i mnoge druge pojave koje prijete našim životima. Pa čak i oni koji se tobože bore protiv toga, neshvaćaju da svojim protestima i načinom na koji žele to zaustaviti, ne čine ništa drugo osim što siju dodatni strah i dodaju ulje na vatru.

Ja osobno sam jedan period svoga života bio fokusiran upravo na tu tematiku; iluminati, kontrola društva i novi svjetski poredak. Čitajući razne sadržaje na portalima koji se bave razotkrivanjem tajnih društava i njihovih planova, stekao sam dojam da ljudi koji se bave tom tematikom uistinu znaju što rade i da imaju vjerodostojne informacije.

Moja sreća je ta što osobno ne vjerujem u ništa dok sam unutar sebe nespoznam da je to istina, uvjek se oslanjajući na onaj 'Unutrašnji Glas' koji svatko od nas posjeduje, i koji me je do sada izvukao iz mnogih zabluda ovoga svjeta.

Ako ste jedan od onih koji vole da gledaju i čitaju portale čija je svrha razotkrivanje zavjera protiv čovječanstva, a velika je mogućnost da jeste, budite iskreni prema sebi i primjetiti ćete da je vaš život bio mnogo slobodniji prije kada niste bili upućeni u sve te informacije, nego li sada kada tobože imate nekakvo znanje o tome što se događa u svjetu.

Nije li istina da imate strah od skoro svega što konzmirate, jer u vašoj podsvjeti je posijana sumnja da je skoro sve što jedete danas GMO ili je tretirano kojekakvim teškim pesticidima, bojite se piti vodu iz slavine pa kupujete flaširanu, u isto vrijeme sumnjate u kvalitetu te flaširane vode i pijete ju sa strahom, svaki puta kada vidite avion na nebu razmišljate o tome kako upravo ispušta tko zna kakve kemikalije i truje vaš zrak, jer to ste pročitali u člancima o Chemtrailsima, i tako sumnje i strahovi idu u nedogled i oduzimaju vam vašu slobodu življenja.

Upravo ti strahovi su opasniji od svega toga čega se bojite, te sumnje i misli koje vam opsjedaju um su zapravo najveći otrov koji svakodnevno unosite u sebe, jer na kraju krajeva; Ono o čemu konstantno razmišljamo, to i živimo ! 

Ja vam osobno iz vlastitoga iskustva mogu potvrditi koliko opasno to može biti, jer u jednom trenutku svoga žvota sam zatekao sebe u stanju kada nisam mogao pojesti ili popiti ništa a da pri tome nisam razmišljao o mogućnosti da konzumiram kontaminiranu hranu i piće, sve je se to događalo na mojoj podsvjesnoj razini koju je skoro je nemoguće kontrolirati.

Strahovi se uvjek memoriraju u našem podsvjesnom umu, svaki puta kada se prepustimo automatizmu našega uma a to je otprilike 90% našega budnoga vremena, mi smo zapravo pod utjecajem podsvjesnoga uma, a pošto je naš podsvjesni um pun strahova mi živimo svoj život u konstantnom strahu od nečega.

Upravo zbog toga je mnogo bitnije da više pazimo što ubacujemo u svoj um nego u svoje trbuhe, vjerujte mi otrovne misli su puno opasnije od sve ove nezdrave umjetne hrane koju danas konzumiramo. Zapravo, naša pomisao da jedemo nezdravu hranu donosi bolest u naš život, netko tko uopće ne razmišlja o tome može cijeli život jesti u Mc Donaldsu i biti fit i zdrav, jer naše tjelesno stanje ovisi uglavnom o stanju našega podsvjesnoga uma i naše podsvjesne slike koju imamo o sebi.

Dr. Joseph Murphy je to prvi dokumentirao promatrajući svoje pacijente koji su imali probleme sa pretilošću, naime njegovi pacijenti bi se svojevoljno podvrgavali rigoroznim dijetama koje su zapravo imale veoma dobre rezultate, u samo dva mjeseca pacijenti su gubili i do 30 kilograma tjelesne težine. No nakon kratkoga vremena kilogrami bi se ponovno vraćali rapidno brzo iako su pacijenti uistinu pazili na svoju prehranu, što je bilo čudno i samome Dr. Murphyu.

No on je shvatio gdje se krije problem, razgovarajući sa svojim pacijentima shvatio je da svi oni imaju nešto zajedničko. Naime, koliko god da su uspjeli smršavjeti, njihova osobna podsvjesna slika o sebi se nije mjenjala, oni su sebe podsvjesno uvjek zamišljali kao pretile osobe, a kako je naše tjelo podložno našim podsvjesnim uvjerenjima , naš tjelesni automatizam bi se uvjek usklađivao sa slikom o sebi koju nosimo u svojoj podsvjesti.

Ja vam odgovorno tvrdim da je negativna informacija, koliko god ona točna bila opasnija od onoga na što nas upućuje, a to tvrdim iz razloga jer sam spoznao da mi smo ti koji svojim razmišljanjem privlačimo razne situacije u svoje živote. Razmišljanjem o problemima svijeta mi ne možemo ništa promjeniti, osim što će tada ti problemi postati i naši problemi, ništa drugo se neće dogoditi.

Druga činjenica je ta da svi problemi ovoga svijeta se rađaju u ljudskome umu koji je opterećen strahovima, ako već želimo promjeniti ovaj svijet onda moramo biti jedan od onih koje grubo rečeno 'boli briga' za to što se događa u svijetu. Globalne situacije svakako idu svojim tokom i na njih ne možemo direktno utjecati, jer one su rezultat razmišljanja mase, to se naziva kolektivna Svjest.

Ono što mi možemo napraviti je to da  budemo promjena koju želimo vidjeti u svijetu, što je jedan od najljepših savjeta čovjeku kojeg je izrekao Mahatma Ghandi, jer mjenjati svijet je moguće jedino iznutra.

Oslobodite se svih negativnih misli, prestanite da razmišljate na razini društva i utvrdite se u svojoj istinu koju ste spoznali unutar vlastitog bića, vidjeti ćete da u ovome svjetu zapravo za vas ne postoji nikakva opasnost osim u slučaju kada joj sami dozvolite da uđe u vaš um. Sve je stvar naše osobne percepcije, ili ćemo živjeti zarobljeni strahom ili žemo odbaciti strah i živjeti slobodno, onako kako i zaslužujemo.

Svatko od nas zna što je dobro a što loše za nas, nemora nam to nitko drugi reći, ako smo iskreni prema sebi i ako smo sposobni da slušamo onaj Glas koji nam govori negdje iz naše Duše, uistinu ćemo nadići sve probleme ovoga svijeta, jer ionako sve je to iluzija, sve osim Nas koji ju stvaramo, živimo i promatramo u isto vrijeme.

Namaste

Anđelko Katinić

Pratite Vitae Est i na Facebook stranici

Primjedbe