Pogled na život

Misaoni proces je naše najaktivnije stanje u kojem provodimo sve svoje vrijeme, osim kada smo u stanju dubokoga sna te je zbog toga jako bitno obratiti pažnju na kvalitetu svojih misli, pogotovo ako znamo da kvaliteta naših misli određuje kvalitetu našega života. Također je jako bitno da pazimo kakve informacije unosimo u svoj um jer one određuju sadržaj naših misli i formiraju naša podsvjesna uvjerenja. Iako nam se može činiti kako gledanje bezazlenih serija i raznih emisija nema nikakav određeni učinak na nas osim što nam čini vrijeme zabavnijim, moramo biti svjesni da nam takvo provođenje vremena zapravo veoma šteti.

Zamislite samo koliko vremena smo izgubili gledajući besmislene serije, sapunice i razne emisije koje mogu čak biti i jako pogubne za naš podsvjesni um, kao npr. informativne emisije u smislu dnevnika i slično. A sada zamislite da smo to vrijeme iskoristili za rad na sebi i da smo umjesto dva sata gledanja sapunica recimo meditirali ili radili introspekciju, svakodnevno provesti dva sata u upoznavanju sebe je više nego dovoljno da postanemo apsolutno samospoznate osobe i to u veoma kratkom vremenu.

Potrebno je samo odlučiti promjeniti svoje navike i ustrajati, jer ipak smo mi ti koji odlučujemo a ne naše navike, tako bi barem trebalo da bude. Nitko nas ne mora učiti kako da to postignemo i svatko tko je imalo iskren prema sebi svjestan je toga da su znanje i sposobnost da postignemo sve što želimo oduvjek tu u nama a ne negdje izvan nas. Stoga je već sada  vrijeme da od ovoga trenutka počnemo mjenjati svoj život, da krenemo usvajati pozitivne obrasce razmišljanja a odbacimo negativne.

Ako želimo sretan život ispunjen blagostanjem, zdravljem i uspjehom moramo si priznati da nas ništa ne spriječava u tome, ništa osim našeg nepovjerenja prema životu. Moramo se osloboditi svih obrazaca kojima je programirana naša podsvjest na taj način da ćemo jednostavno odlučiti nesudjelovati u ičemu što nema direktne koristi za naš Duhovni rast, našu sreću i uspjeh na svim poljima našega života.

Sve što je porebno je odluka i ustrajnost da budemo što više prisutni u sadašnjem trenutku, jer samo u sadašnjem trenutku imamo sposobnost manifestiranja i transformiranja svoje svijesti. Ako volimo i poštujemo sebe onda nemamo što čekati, sada je trenutak da djelujemo i da transformiramo svoj život jednostavnom odlukom da od ovoga trenutka više nećemo negativno razmišljati, jer svaka misao je sjeme koje na posljetku donosi plod. Pa hajde onda da sami odlučimo kakve ćemo biljke uzgajati u svome vrtu i kakve plodove ćemo brati.

Primjedbe