UPOZNATI SEBE

 Da bih smo usvojili nove navike prvo se moramo odlučiti odbaciti svoje trenutne navike i kriva uvjerenja, a da bih smo to učinili potrebna je apsolutna iskrenost i priznanje samome sebi da smo do sada vjerovali, razmišljali i djelovali iz neznanja, vođeni egom i emocijama. Ako želimo uspjeti u tome moramo se potpuno predati svome cilju jer odbacivanje svoga staroga identiteta nije nimalo lak poduhvat i zasigurno je da to ne možemo učiniti tek tako. Potrebno je mnogo strpljenja i proučavanja samoga sebe u čemu nam uvelike može pomoći mnogobrojna literatura ali i videozapisi raznih mudrih ljudi, gurua, svečenika i mnogih ostalih koji su uspjeli u tome i za sobom su ostavili znanje koje nam može poslužiti kao svojevrsni putokaz kako bih smo znali od kuda krenuti i što tražiti. Unatoč tomu jako je bitno ostati svjestan činjenice da istinu o sebi moramo pronaći sami za sebe, nju nam nemože reći niti jedan Guru ili mudrac koliko god velik on bio, kao što rekoh oni nas mogu samo usmjeravati i svojim mudrim savjetima nas čuvati od zabluda Uma koje će nas zasigurno pokušati omesti i spriječiti u našoj namjeri.

 Ako želimo upoznati Pravoga Sebe tada je neophodno da svakodnevno odvojimo vremena za samoispitivanje ili Introspekciju kako bi smo locirali sve krive patente kojima je programirana naša podsvijest, moramo biti potpuno svjesni da su naše svakodnevne misli uvjetovane našim podsvjesnim vjerovanjima, a ono što mislimo i vjerujemo to i jesmo. To znači da kvaliteta našega života ovisi o kvaliteti naših misli i uvjerenja duboko urezanih u našu podsvijest, to je Zakon Univerzuma koji moramo prihvatiti kao apsolutnu istinu i temelj za gradnju našega novoga identiteta.

 Većina ljudi nažalosti ima destruktivne misli i patente u svojoj podsvijesti što nije nimalo čudno s obzirom na vrjeme u kojemu živimo, neprekidni ratovi u svijetu, teroristički napadi, krvoprolića, obiteljska nasilja i nemoral svih vrsta su nam konstantno pred očima, bilo da je to putem medija, društvenih mreža ili usmenom predajom mi smo naprosto bombardirani negativnim vijestima sa svih strana svijeta, i to je tako još od našega djetinstva. Zbog svega toga životi većine nas su kontrolirani strahom koji nas čini nesposobnima da Živimo Istinu i da spoznamo svoju pravu veličinu i ulogu u ovoj Savršenoj Kreaciji.

Ako se želimo riješiti tih negativnih uvjerenja koja nas spriječavaju da živimo živote ispunjene zdravljem, srećom, ljubavlju i bogatstvom onda je potrebno da krenemo sa usađivanjem pozitivnih stavova i pogleda na život na način da Autosugestijom svakodnevno svojoj podsvijesti šaljemo pozitivne misli i riječi. Čineći to svakodnevno i dovoljno dugo naša podsvijest će početi mjenjati svoj sadržaj jer to je njezina zadaća. ona uvijek sluša naš Um i naše Srce te na osnovu onoga što nosimo u sebi putem podsvijesti i po principima Zakona Privlačenja naš vanjski život se usklađuje sa našim unutrašnjim stanjem.

 To otprilike izgleda ovako;
 
  -pozitivne misli, razumjevanje, iskrenost, odlučnost, volja, vjera...
        = zdravlje, sreća, ljubav, uspijeh , bogatstvo...

  - negativne misli, tvrdoglavost, laži, ljenost, ljubomora...
        = bolest, tuga, napuštenost, neuspjeh, siromaštvo...

Dakle ako vidimo da naš život ide u krivom smjeru te nam se često događaju nepovoljne situacije mora nam biti jasno da je krajnje vrijeme da krenemo raditi na sebi, da počnemo upoznavati sebe i da moramo promijeniti način na koji razmišljamo i djelujemo. Jednom kada zavirimo u svoju unutrašnjost i krenemo da mjenjamo sadržaj svoje podsvijesti spoznat ćemo nevjerovatnu moć koju nosimo u sebi i biti će nam jasno da možemo postići što god  poželimo sve dok time neugrožavamo druge ljude, životinje i prirodu.

U svojim sljedećim člancima pokušati ću objasniti što je to točno Autosugestija i kako ona funkcionira, kako osmisliti odgovarajuće pozitivne fraze pomoću kojih ćemo mjenjati sadržaj svoje podsvijesti i na koje načine neutralizirati navale negativnih emocija i misli koje nas koče u našem osobnom napretku i spoznavanju svoje istinske prirode i uloge u ovome svijetu.


Autor teksta:
Katinić Anđelko





Primjedbe