Kako izvući najbolje iz sebe !? - kratki naputci Paramhanse Yoganande


Mi smo ono što mislimo da jesmo. Uobičajeno sklonost naših misli određuje naše talente, naše sposobnosti i našu osobnost… Dakle, što god želite biti, počnite sada razvijati taj obrazac. Sada možete usaditi bilo koji trend u vašoj svijesti, pod uvjetom da u sebi ubrizgate snažnu misao; tada će vaša djela i cijelo biće biti poslušni toj misli.

Ne smijete nikada odustati od nade da će biti bolje. Osoba je stara samo onda kad odbija uložiti napor potreban za daljni rast. To stagnirajuće stanje je jedina "starost" koju prepoznajem.

Pogledajte unutar sebe i odredite svoje glavne karakteristike .Ne pokušavajte promijeniti u sebi ono što je dobro već odbacujte one stvari koje činite protiv svoje volje, i koje vas čine nesretnima nakon što ste ih učinili, to je ono čega se morate osloboditi. Kako? Potvrdite sebi s uvjerenjem, prije nego što odete u krevet i opet odmah ujutro po buđenju -  “Mogu se promijeniti - Imam volju za promjenom - Promijeniti ću se !” Držite se te misli tijekom dana i nosite je sa sobom u podsvjesnu zemlju sna i nadsvjesno područje meditacije.

Vrlo jednostavno, sve što trebate učiniti je da razmislite o mislima koje želite uništiti, zamjenjujući ih konstruktivnim mislima. To je ključ za nebo; u vašim je rukama.


Namaste

prevod; Anđelko Katinić



Primjedbe